Arnhem en omstreken

Eigenaar BMW aangeslagen nu brand mogelijk is aangestoken

De brandende auto in de Schievestraat
© Persbureau Heitink
ZEVENAAR - De eigenaar van de BMW, die in de nacht van dinsdag op woensdag aan de Schievestraat in Zevenaar is uitgebrand, is aangeslagen: “Ik kan het nog niet geloven.” De brand woedde rond 2.40 uur. De politie is een onderzoek gestart, nadat een buurtbewoner een fles met sterke benzinegeur vond.
“Ik snap niet hoe zoiets in deze straat kan gebeuren”, zegt de eigenaar van het voertuig. Hij is tevens de bewoner van de naastgelegen woning die beschadigd is, en geeft aan zeer ontdaan en geschrokken te zijn. “Ik vind het ook vervelend voor de buurt, want zij zijn nu niet meer van veiligheid verzekerd.”
Volgens buurtbewoners was de eigenaar van de woning ten tijde van de brand niet thuis. De politie heeft in eerste instantie ook geen contact kunnen leggen met de bewoner. Camerabeelden van de woning zullen naar verwachting meer duidelijkheid geven over de toedracht van de brand.
De politie heeft inmiddels mensen in de omgeving gevraagd om beelden van beveiligingscamera's en deurbelcamera's beschikbaar te stellen. Ook wordt getuigen gevraagd om zich te melden

Opmerkelijke vondst

Tijdens de bluswerkzaamheden deed een buurtbewoner, die zijn hond uitliet, een opmerkelijke vondst. Enkele tientallen meters van de plek van de brand vond de buurtbewoner een lege plastic fles met een sterke benzinelucht. De locatie van de brand is hierna afgezet voor verder onderzoek. De fles is meegenomen als bewijsmateriaal.
Het voertuig is als total loss verklaard. De brandweer heeft de woning geventileerd en de Stichting Salvage is opgeroepen om de schade af te handelen en de gesprongen ruit te dichten. De politie onderzoekt de zaak.