Brandweer laat schuur in Luttenberg gecontroleerd uitbranden, kraan ingeroepen voor nablussen van hooi

Leestijd: < 1 minuut

Even voor 12 uur donderdagochtend is de brandweer van Lemelerveld uitgerukt voor een brand in Luttenberg. De brandweer besloot al snel de schuur gecontroleerd uit te laten branden en heeft de hulp van een kraan ingeroepen om het vuur van het opgeslagen hooi na te blussen.

De brandweer van Lemelerveld was snel ter plaatse aan de Oude Twentseweg, tussen de dorpen Luttenberg en Lemelerveld.

Hooi blussen
De brandweer heeft gekozen om de schuur gecontroleerd uit te laten branden, echter het aanwezige hooi bleef roken en daarvoor is de hulp ingeroepen van een kraan uit Ommen. Deze helpt de brandweer het hooi uit elkaar te halen zodat ook daar geen vuur meer aanwezig is. Verder is de situatie volledig onder controle, zo meldt de Veligheidsregio IJsselland zo’n anderhalf uur na het de brandmelding.

Hoe de brand is ontstaan in de schuur is nog onduidelijk, onderzoek zal dat moeten uitwijzen. De stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij de afhandeling van de schade.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer