112-nieuws | Auto rijdt lantaarnpaal uit de grond - Woning onbewoonbaar na brand

De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal
© District8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 13 april.

Automobilist rijdt zichzelf klem

Op het parkeerterrein van de McDonald's aan de Persant Snoepweg in Leiderdorp heeft zaterdagavond een automobilist zichzelf klemgereden. De bestuurder kwam met de auto vast te zitten op één van de betonblokken bij de parkeerplaats.
Er moest een bergingsbedrijf aan te pas komen om de bestuurder weer te bevrijden. Het gebeurt wel vaker bij de McDonald's dat bestuurders de varkensruggen, zoals de betonblokken heten, over het hoofd zien.
De automobilist reed zichzelf klem op de parkeerplaats
© Regio15

Woning onbewoonbaar na brand

In een studentenflat aan de Van Embdenstraat in Delft heeft zaterdagmiddag een korte maar felle brand gewoed. De brand brak rond 15.30 uur uit in de woonkamer van een woning op de derde etage. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de bewoner nog geprobeerd de brand zelf te blussen, maar is dat niet gelukt. De bewoner heeft rook ingeademd en is door het ambulancepersoneel nagekeken.
Uit voorzorg werden tientallen woningen rondom het brandadres door de brandweer ontruimd. Die bewoners konden rond 16.10 uur weer allemaal naar huis. De woning die in brand stond is onbewoonbaar verklaard. Stichting Salvage is ter plaatse voor de afhandeling van de schade.

Man (21) opgepakt voor explosie met zwaar vuurwerk

Een 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag.

Klimaatactivisten bezetten weg in Leiden

Demonstranten van Extinction Rebellion (XR) hebben zaterdag de weg geblokkeerd voor het ING-kantoor aan de Schuttersveld in Leiden. De politie heeft de weg afgezet en verzoekt de klimaatactivisten om zich naar de stoep te verplaatsen. Zo'n 25 demonstranten zijn aangehouden.

Auto rijdt lantaarnpaal uit de grond

Een lantaarnpaal is zaterdagochtend vroeg uit de grond gereden op de Reinier de Graafweg in Delft. Rond 4.00 uur vloog een automobilist uit de bocht en kwam tot stilstand tegen de lantaarnpaal. Die bleef daarbij niet overeind.
Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren en of er mensen gewond zijn geraakt.