Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Brandweer ontdekt wietplantage na uitslaande brand in Amsterdam-Noord

De brandweer heeft in de nacht van woensdag op donderdag tijdens het blussen van een brand aan de Berberisstraat in Noord een wietplantage ontdekt. Een man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

Brandweer ontdekt wietplantage na uitslaande brand in Amsterdam-Noord
Beeld Joris van Gennip

Rond 23.50 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een brand, die was ontstaan op de zolder van een woning aan de Berberisstraat in Amsterdam-Noord. “De brand zat goed in het dak,” zegt de woordvoerder van de brandweer, “waardoor we moeilijk bij de brand konden komen.” De brandweer is tot 01.30 uur bezig geweest met sloopwerkzaamheden, waaronder het verplaatsen van dakpannen, om de brand te kunnen blussen.

Bij het blussen van de brand ontdekte de brandweer een wietplantage. Of de brand is veroorzaakt door de plantage is nog niet bekend. De politie doet op dit moment nog onderzoek naar de woning.

De woning waar de brand woedde en de naastgelegen woning werden ontruimd, maar inmiddels kunnen die bewoners weer naar huis. Stichting Salvage, die namens verzekeraars gedupeerden van onder andere brand bijstaat, gaat eerste hulp bieden aan de betrokkenen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.