GRIP 1 brand in leegstaand pand Waterleidingstraat

FlashphotoNL

Vlaardingen 25.04.2024 - Donderdagmorgen is brand uitgebroken in een pand aan de Waterleidingstraat. Omstanders zagen rond 07.00 uur opeens veel rook uit het gebouw komen.


De brandweer schaalde vrij snel op naar Middelbrand.



Bij aankomst van de brandweer bleek binnenin het pand een behoorlijke brand te woeden. Hierbij kwam veel rook vrij. Bij de bluswerkzaamheden werd gebruik gemaakt van de RPA, de blusboot van het havenbedrijf. 



Twintig minuten na de eerste melding werd opgeschaald naar grote brand. Daarna werd het opgeschaald naar GRIP 1 en moest brandweer Maassluis bijstand komen verlenen. Een ambulance is uit voorzorg meegestuurd. Het is een vrijstaand pand wat onder andere wordt gebruikt door 6 kunstenaars.




Er was niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. De brand was rond kwart voor 9 onder controle, er waren klachten van bedrijven aan de overzijde. De brandweer voerde sloopwerkzaamheden uit om de brand helemaal uit te maken. De brandweer bleef nog met twee blusvoertuigen voor nablussen.

Stichting Salvage gaat met gedupeerden bekijken wat er nog van de projecten gered kan worden. De gedupeerde kunstenaars worden via gemeente geïnformeerd over de afhandeling. Op 14 april gingen daar ook een boot en twee auto 's in vlammen op.

Reacties ((geen reacties geplaatst))

Nog geen reactie geplaatst

Plaats een reactie

U bent vrij om te reageren met behoud van respect en fatsoen. Kleineren is not done. Alle geplaatste reacties worden een paar keer per dag nagekeken en zijn niet direct zichtbaar. Dus even geduld aub.